Všeobecné obchodní podmínky

Milí návštěvníci webových stránek www.jogastinou.cz,
právě jste se ocitli na stránce se všeobecnými obchodními podmínkami pro prodej mých online lekcí jógy, online kurzů a videí a také pro prodej lekcí jógy a seminářů naživo. Na webových stránkách www.jogastinou.cz (dále jen „web“ nebo „webové rozhraní“) jste si nejspíš už přečetli podrobnosti o vámi vybraném produktu nebo živé akci. Tyto Všeobecné obchodní podmínky (zkráceně jen „VOP“) obsahují informace, které potřebujete mít k dispozici před tím, než kliknete na objednávací tlačítko. Pečlivě si VOP přečtěte. Pokud si je přečtete, bude váš souhlas opravdu souhlasem.

I. Úvodní ustanovení a účel všeobecných obchodních podmínek

  1. Tyto všeobecné obchodní podmínky (dále jen „VOP”) platí pro nákup online i živých akcí (dále jen „produkty”) přes webové rozhraní dostupné na internetové adrese www.jogastinou.cz (dále jen „web” nebo „webové rozhraní”).
  2. Tyto VOP jsou dokumentem, který je nedílnou součástí kupní smlouvy uzavírané mezi prodávajícím a kupujícím a podrobně vysvětluje práva a povinnosti obou stran kupní smlouvy. 
  3. Potvrzením nákupu produktů dáváte souhlas s VOP.
  4. Obsah VOP:

I. Úvodní ustanovení a účel všeobecných obchodních podmínek

II. Důležité pojmy

III. Objednávka a uzavření kupní smlouvy

IV. Cena produktů a platební podmínky

V. Dodací podmínky produktů

VI. Funkčnost digitálního obsahu a jeho součinnost s hardwarem, softwarem a autorskými právy

VII. Odstoupení od smlouvy

VIII. Záruka, práva z vadného plnění, reklamační řád

IX. Vyřizování stížností, řešení spotřebitelských sporů

X. Cookies a zveřejňování recenzí

XI. Závěrečná ustanovení

II. Důležité pojmy

  1. Tyto VOP vydává:
  • Martina Konvičková
  • IČ: 09510443
  • se sídlem: Sokolská třída 68, 702 00 Ostrava
  • registrován u živnostenského úřadu v Ostravě dne 14.9.2020
  • nejsem plátce DPH               
  • : +420 608 911 139
  • email: [email protected]

(dále jen „prodávající“)

  1. Tyto obchodní podmínky upravují vzájemná práva a povinnosti prodávajícího
    a spotřebitele, případně právnické osoby (dále jen „kupující“), která si prostřednictvím webového rozhraní umístěného na webové stránce dostupné na internetové adrese www.jogastinou.cz zakoupí digitální produkt nebo provede registraci na živou akci.
  2. Spotřebitelem se podle zákona rozumí fyzická osoba, která nejedná v rámci své podnikatelské činnosti nebo v rámci samostatného výkonu povolání. Pokud jste fyzická osoba a do objednávky uvedete IČ, bude kupní smlouva uzavíraná s podnikatelem, ne jako se spotřebitelem.  
  3. Na prodej elektronických produktů se uzavírá Smlouva o poskytování digitálního obsahu. Pro živé akce je uzavíraná Smlouva o poskytování služeb. Oba typy smluv budou dále společně označeny jako „smlouva“.
  4. Kupní smlouva je smlouva, ve které jako kupující vystupuje spotřebitel. Spotřebitel má v mnoha případech výhodnější postavení, než ostatní kupující. Prodávající je povinen poskytnout spotřebiteli informace stanovené jak Občanským zákoníkem, tak Zákonem na ochranu spotřebitele. 
  5. Na prodej produktů je uzavíraná kupní smlouva (dále jen „smlouva”). Proces uzavírání smlouvy prostřednictvím webu bude dále popsán ve VOP. Ustanovení VOP jsou nedílnou součástí smlouvy a společně jsou sepsány v českém jazyce, archivované v elektronické podobě a nejsou přístupné třetím osobám. Smlouva je tvořena objednávkou, jejím přijetím a VOP. 
  6. Smlouva uzavřená distančním způsobem je taková kupní smlouva, která je uzavřena prostřednictvím prostředků komunikace na dálku, tj. nemusí při jejím uzavírání dojít k osobnímu setkání kupujícího a prodávajícího. Tato smlouva je uzavřena přes web. Učiněním objednávky vysloveně souhlasíte s použitím prostředků komunikace na dálku.
  7. Rozhodnými právními předpisy, kterými se řídí vztah mezi kupujícím a prodávajícím je zejména zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen “NOZ”) a v případech, kdy je Kupujícím Spotřebitel, tak i zákon č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele.

III. Objednávka a uzavření kupní smlouvy

  1. Náklady vzniklé kupujícímu při použití komunikačních prostředků na dálku v souvislosti s uzavřením kupní smlouvy (náklady na internetové připojení, náklady na telefonní hovory), hradí kupující sám. Tyto náklady se neliší od základní sazby.
  2. Kupující provádí objednávku produktů přes web, tj. skrze automatický objednávkový systém, odesláním vyplněného objednávkového formuláře.
  3. Při zadávání objednávky si kupující vybere druh produktu a způsob platby. Na webovém rozhraní je uveden podrobný popis jednotlivých produktů včetně rozboru, co obsahují, komu jsou určeny a co kupujícímu mohou přinést. Prezentace produktů uvedena na webovém rozhraní je informativního charakteru. Jako prodávající nejsem povinna uzavřít smlouvu. Ustanovení 1732 odst. 2. NOZ se nepoužije. 
  4. Pro samotné objednání produktů přes webové rozhraní slouží objednávkový formulář, kde jako kupující vyplníte vaše jméno, příjmení nebo název společnosti, adresu, e-mail, telefonní číslo, u podnikatelů také IČ, DIČ a zvolíte způsob úhrady a zvolený produkt. Před odesláním objednávky je kupujícímu umožněno kontrolovat a měnit údaje, které do objednávky vložil. Objednávku odešle kupující prodávajícímu kliknutím na objednávací tlačítko na daném webovém rozhraní. Údaje uvedené v objednávce jsou považovány za správné. Podmínkou platnosti objednávky je vyplnění všech povinných údajů v objednávkovém formuláři a potvrzení kupujícího o tom, že se seznámil s těmito VOP.
  5. Po obdržení objednávky zašle prodávající kupujícímu potvrzení o obdržení objednávky na emailovou adresu, kterou kupující při objednání zadal. Toto potvrzení se považuje za uzavření smlouvy. Přílohou potvrzení jsou aktuální VOP prodávajícího.
  6. Jakékoliv změny uzavřené smlouvy jsou možné jen na základě dohody mezi kupujícím a prodávajícím prostřednictvím využití e-mailu uvedeném v části II – Důležité pojmy těchto VOP.  

IV. Cena produktů a platební podmínky 

  1. Cena produktů je uvedena vždy na webovém rozhraní a také platná po celou dobu, kdy je na webovém rozhraní uvedena. U digitálních produktů nevznikají náklady na dopravu a ani náklady spojené s dodáním. Z toho důvodu je uvedená cena produktů cenou konečnou.
  2. Sjednanou cenou je cena uvedená u produktu v okamžiku odeslání vaší objednávky. Pokud by došlo ke zjevné chybě při uvedení ceny na webovém rozhraní (tím je myšlen především překlep, chyba při zadávání ceny) nebo obdobné chybě v procesu uzavírání Smlouvy, pak nejsem povinna vám za takovou zjevně chybnou cenu produkt nebo účast na živé akci dodat, a to ani v případě, že došlo k automatickému potvrzení o přijetí objednávky. V případě, že by již došlo z vaší strany i k úhradě této zjevně chybné ceny, jsem oprávněna od Smlouvy odstoupit a uhrazenou částku vám v tom případě vrátit. Dojde-li ke změně ceny v době mezi odesláním vaší objednávky a jejím potvrzením z mé strany, platí cena platná v okamžiku odeslání objednávky, nedojde-li mezi námi k jiné výslovné dohodě. 
  3. Není-li mezi námi výslovně ujednáno jinak, jsem povinna vám produkt dodat až po úplném zaplacení sjednané ceny.
  4. Kupní cenu dle kupní smlouvy může kupující uhradit následujícími způsoby:
  • bezhotovostně převodem na bankovní účet prodávajícího. Pokyny k platbě, v podobě faktury, obdržíte v e-mailu potvrzujícím přijetí objednávky. Při platbě, prosím, nezapomeňte uvést příslušný variabilní symbol, aby mohla být platba rychle spárována a produkt co nejdříve dodán,
  • bezhotovostně platební kartou,
  • bezhotovostně online bankovním převodem na účet prodávajícího.
  1. Splatnost kupní ceny: Kupní cena je splatná do 14 dní od potvrzení přijetí objednávky. Datum splatnosti je uvedené na faktuře. Kupní cena je zaplacena v okamžiku, kdy je příslušná částka připsána na můj bankovní účet. Ustanovení § 2119 odst. 1 NOZ se nepoužije. Produkty není možné hradit formou splátkového kalendáře. 

V. Dodací podmínky produktů 

  1. Při koupi online lekce bude digitální obsah dostupný v uvedený čas na uvedeném místě tak, jak je uvedeno na webovém rozhraní u popisu daného produktu.
  2. Digitální obsah vyžaduje k plné funkčnosti, abyste měli k dispozici hardwarové a softwarové vybavení (podrobnosti obsahuje čl. VI. VOP).
  3. Aktualizace digitálního produktu neposkytuji, pokud není u daného produktu uvedeno jinak.

VI. Funkčnost digitálního obsahu a jeho součinnost s hardwarem, softwarem a autorskými právy

  1. Digitální obsah zasílám pouze vám, jako kupujícím zpřístupněním adresy webové stránky, kde je obsah umístěn (online video). Digitální obsah vyžaduje k plné funkčnosti, abyste měli k dispozici hardwarové a softwarové vybavení umožňující otevřít a přehrát video, pro online video je potřeba mít k dispozici i funkční připojení k internetu. Neodpovídám za nedostupnost obsahu v případě nefunkčnosti či pomalé rychlosti vašeho internetového připojení. Může se stát, že je obsah krátkodobě dočasně nedostupný v případě údržby dat nebo výpadků serveru. 
  2. Produkty jsou vytvořeny s využitím mých znalostí a zkušeností a roků praxe. Jedná se o návody a doporučení a záleží jen na vás, jak je v praxi použijete a jakou péči a úsilí budete věnovat uvádění těchto informací do praxe. Proto nemohu odpovídat za to, jakých konkrétních výsledků na základě produktů sami dosáhnete. Produkty nenahrazují osobní konzultaci. Upozorňuji, že se nejedná o zdravotní služby. Digitální obsah je chráněn autorským právem a není možné jej bez mého předchozího výslovného písemného souhlasu dále šířit nebo umožnit jeho užití dalším osobám. Porušení autorských práv je postižitelné nejen podle autorského zákona, ale může jít i o trestný čin.

VII. Odstoupení od smlouvy

  1. Ze zákona může spotřebitel od smlouvy uzavřené distančním způsobem zpravidla odstoupit bez udání důvodů ve 14denní lhůtě od uzavření kupní smlouvy. Máte možnost ve lhůtě do 14 dnů od uzavření Kupní smlouvy odstoupit od této smlouvy bez uvedení jakéhokoli důvodu, pokud produkt nesplní vaše očekávání nebo i z jakéhokoli jiného důvodu. V takovém případě mě, prosím, o uplatnění garance spokojenosti informujte elektronicky na [email protected] nebo písemně na adresu uvedenou v čl. II těchto VOP. V informaci uveďte, že využíváte právo ve 14denní lhůtě odstoupit od Kupní smlouvy v rámci garance spokojenosti a přiložte, prosím, pokud možno i doklad o koupi produktu nebo sdělte alespoň datum nákupu, vaše identifikační údaje a údaj o tom, jaký produkt jste zakoupili. Nejpozději do 14 dnů od doručení oznámení o využití garance vám vrátím peníze, které jsem od vás přijala jako platbu za produkt. 
  2. Odstoupení od smlouvy je možné i v případě, že digitální obsah nebyl dodán ihned, pokud jeho dodání nemá uvedený konkrétní datum začátku.
  3. Odstoupí-li kupující od smlouvy, vrátí mu prodávající bezodkladně, nejpozději však do 14 dnů od odstoupení od smlouvy, všechny peněžní prostředky, které od něho přijal, a to stejným způsobem. Prodávající vrátí kupujícímu přijaté peněžní prostředky jiným způsobem jen tehdy, pokud s tím kupující souhlasí a pokud mu tím nevzniknou další náklady.
  4. V případě, že by z vaší strany nedošlo k úhradě celé kupní ceny ani do 10 dnů po její splatnosti, smlouva se ruší. V případě, že jsem od vás obdržela před tím částečnou platbu na kupní cenu, vrátím vám ji do týdne od zrušení smlouvy, nebude-li mezi námi výslovně dohodnuto jinak.
  5. Jak vy jako kupující, tak já jako prodávající jsme dále oprávněni odstoupit od smlouvy v případech stanovených zákonem nebo uvedených v těchto VOP. 

VIII. Záruka, práva z vadného plnění, reklamační řád

  1. Práva vznikající z vadného plnění se řídí platnými právními předpisy, zejména ustanoveními § 1914 až 1925, § 2099 až 2112 a § 2161 až 2174 NOZ. 
  2. Práva ze záruky se řídí zejména ustanoveními § 2113 až 2117a § 2161 až 2164
  3. Jako prodávající vám odpovídám za to, že produkt při převzetí nemá vady. Jste-li Spotřebitelem, pak v případě, že se vada projeví do 6 měsíců od převzetí, má se za to, že produkt byl vadný již při převzetí. Jste-li Spotřebitelem, odpovídám i za to, že se vady nevyskytnou v záruční době, která činí 24 měsíců od převzetí produktu. Nejste-li spotřebitelem, odpovídám vám pouze za vady, které má produkt při převzetí. 
  4. V případě výskytu vady, kterou nelze odstranit nebo v případě opakovaného výskytu vady anebo výskytu většího počtu vad máte právo požadovat výměnu produktu za nový anebo od Smlouvy odstoupit. V případě, že neodstoupíte od Smlouvy anebo neuplatníte právo na dodání nového produktu bez vad anebo opravu produktu, můžete požadovat přiměřenou slevu. Přiměřenou slevu můžete žádat i v případě, že bych nebyla schopna vám nový nebo po opravě funkční produkt bez vad dodat, stejně tak i v případě, že bych nezjednala nápravu v přiměřené době anebo že by vám zjednání nápravy působilo značné obtíže. U on-line videa vzhledem k charakteru produktu jako vady mohou přicházet v úvahu především nedostupnost obsahu (nefunkční přístupové údaje) či chybějící část obsahu. 
  5. Práva z vadného plnění vám nenáleží, pokud byste před převzetím produktu věděli, že produkt má vadu, anebo byste vadu sami způsobili. Záruka a nároky z odpovědnosti za vady se nevztahují na vady způsobené nesprávným užíváním produktu.
  6. Reklamaci u mě uplatněte bez zbytečného odkladu po zjištění vad. O reklamaci mě můžete předem informovat i e-mailem. Pokud on-line video (resp. i přístupové údaje) nebylo dodáno v dodací lhůtě, prosím, zkontrolujte nejprve složky „hromadná pošta“ nebo spam. Pokud ani tam produkt nenaleznete, uplatněte reklamaci dle tohoto odstavce. Uvítám, pokud k reklamaci přiložíte i fakturu či jiný doklad o koupi, popis reklamované závady a návrh řešení reklamace. Reklamaci vyřídím bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů, pokud se výslovně nedohodneme jinak. O uplatnění a vyřízení reklamace vám poskytnu písemné potvrzení. 

IX. Vyřizování stížností, řešení spotřebitelských sporů

  1. Máte-li k uzavřené kupní smlouvě, jejímu plnění či mojí činnosti nějakou stížnost, kontaktujte mě, prosím, na adrese uvedené v čl. II. VOP.
  2. Podnikám na základě Živnostenského oprávnění, kontrolním orgánem je příslušný Živnostenský úřad, dohled nad dodržováním předpisů o ochraně spotřebitelů provádí Česká obchodní inspekce. Dodržování předpisů o ochraně osobních údajů dozoruje Úřad pro ochranu osobních údajů. I na tyto orgány se můžete obrátit se svými stížnostmi.
  3. Pokud mezi mnou jako prodávajícím a spotřebitelem dojde ke spotřebitelskému sporu, má spotřebitel právo na jeho mimosoudní řešení. Subjektem mimosoudního řešení podle Zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, je Česká obchodní inspekce. Veškeré podrobnosti k mimosoudnímu řešení jsou uvedeny na stránkách České obchodní inspekce www.coi.cz. Spotřebitel může využít rovněž platformu pro řešení sporů online, která je zřízena Evropskou komisí na adrese  http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

X. Cookies a zveřejňování recenzí

  1. Stránka www.jogastinou.cz používá cookies k tomu, abych mohla sledovat preference návštěvníků a podle toho optimálně vytvářet webové stránky. Cookies jsou malé “soubory”, které se uloží na váš pevný disk. To vede k usnadnění navigace a zajištění vysoké míry uživatelského komfortu webové stránky. Cookies se mohou využívat ke zjištění, zda jste už ze svého počítače navštívili naše stránky. Identifikuje se pouze cookie na Vašem počítači. Používání cookies můžete deaktivovat ve Vašem internetovém prohlížeči.
  2. Na stránkách jogastinou.cz jsou zveřejněné vybrané recenze zákazníků. Tyto recenze jsou získané přímo od zákazníků prostřednictvím sociálních sítí a zákaznické podpory. Přijímány jsou pouze recenze z e-mailových kontaktů platných zákazníků. V případě recenzí skrze sociální sítě probíhá následné ověření skrze e-mail. Na stránce zveřejňuji pouze vybrané recenze, které jsem vyhodnotila jako nejrelevantnější vzhledem k nabízenému produktu či službě a slouží pro lepší představu potenciálních zákazníků o produktu či službě.

XI. Závěrečná ustanovení

  1. Kupní smlouva je uzavírána na dobu určitou, do doby splnění povinností Prodávajícího a Kupujícího ze smlouvy vyplývající.
  2. Ochrana osobních údajů je řešena samostatným dokumentem, který naleznete zde.
  3. Vezměte, prosím, na vědomí, že jsem oprávněna tyto VOP jednostranně měnit, pro Kupujícího však vždy platí text obchodních podmínek účinný v okamžiku odeslání objednávky. Tato verze obchodních podmínek je v textové podobě ve formátu pdf i přílohou e-mailu potvrzujícího přijetí objednávky.
  4. Tyto VOP jsou účinné od 01. 02. 2023.